Träning i kvällKl 17.00 som vanligt.

Vi ses!

Hur många varv..

....kan man snurra på en hand? Kolla in killen i slutet på filmen. Han gör 18 varv.....


 

Lägerdag!

På fredag (den 1/2) är det dags. Vi samlas kl 18.00 i AG hallen för träning/lek därefter vid 19.00 -19.30 tiden äter vi lite Pizza. Jag beställer. Speciella önskemål eller allergier vill jag att ni som föräldrar lägger en kommentar om eller mailar så att jag har koll på läget. Sen kör vi kanske en film eller fortsatt lek i hallen och runt sen runt 21.30-22.00 bäddar vi ner oss och släcker.
Följande vill jag att ni har med er:
Sovsäck + kudde ( vi har massor av madrasser...)
Macka eller liknande till frukost - Jag fixar juice.
Godis (om man vill - dock ej för mycket)
Man får INTE ha med sig Chips eller Popcorn.
På morgonen så äter ni frukost när jag tränar minitruppen och efter vår vanliga träning är lägerdagen slut.

/Leif


 

Bra Killar!

I går var det styrka hela passet och det var imponerande att se vilken vilja som finns hos de flesta av er. När ni skulle göra 3x15 så gjorde en del dubbelt så många..... Bra jobbat! Med den inställningen kommer ni att bli riktigt duktiga. Det är också kul att se att vi är 22 st på en träning i sockerbiten en kall januarikväll.
Kola kommer på lördag.

Kontaktuppgifter

Har helt glömt att lägga ut uppgifter om hur ni får tag i oss på lättaste sätt. Men nu är det åtgärdat.

Andy
Tel. 0709-495587 / 035-50462
Mail andreas2k@hotmail.com

Gustav
Tel. 0768-835801/ 035-212222
Mail eken200@hotmail.com

Leif
Tel. 0730-233425 / 035-33276
Mail leif.danielsson@landmark.cc

Han - förlåt hon...

är rätt bra på matta också.
 

Gymnastik är kul!

Paul Hunt som kvinnlig gymnast.


Se och lär...

Det klagades en hel del när vi körde benlyft förra torsdagen. Kolla in de här killarna från Canada. De är i er ålder. Duktiga! ( Men de klagar nog i bland de också ;-) ).

 

Men nu vet ni hur det skall se ut på torsdag. Vi syns då!

Kalendrar 2008

Tyvärr har vi i vår grupp varit ganska dåliga på att sälja/köpa kalendrarna i år vilket är lite tråkigt. Jag kan däremot förstå det med tanke på den skrivning från styrelsen som gick ut till er alla och som väl kanske inte var det charmigaste brevet den veckan och det skapade nog en del negativt emot kalendrarna.

Om vi skall se det lite positivt i stället så är kalendrarna ett fantastiskt tillskott för era gymnaster. Tack vare den och de sponsorer som är med i den kan vi hålla nere träningsavgifterna med ca 1000 kr om året i snitt/gymnast. Dvs säljer vi inga kalendrar måste vi höja avgiften med ca 1000 kr/år. Dessutom är det riktigt bra bilder på era barn ( jämför gärna kvaliten med skolfotot ......) och visst är det kul att ha sig själv hängande på väggen! För att inte tala om hur kul mormor och farmor tycker att det är!

Och skall vi vara helt ärliga så är 3 kalendrar inte mycket om man jämför med den tid vi tränare lägger ner ideellt för att era barn skall få en bra gymnastikskolning.

Så ett stort TACK till er som redan beställt och ett - det vore trevligt om ni också kunde beställa - tack till er andra.

Beställning görs lättas på mail    kansli@halmstadfrigymnaster.se
 
Ps Skulle ni sen råka vinna 15 000 kr i resecheckar på kalendern så lovar jag att ert barn får ledigt från gympan den veckan ni är borta ;-)Ds

RM0 för första gången

Och det var kanske inte helt lätt och några fullpoängare såg vi nog inte i dag heller. Men det som var viktigt var att ni har fått prova på det och jag tror inte att det var någon som tyckte att det var helt omöjligt utan att alla faktiskt kan klara att utföra alla serierna. Vi har ju rätt många träningar kvar i vår och om man ser hur mycket ni har utvecklats under hösten så skall ni nog klara RM0 på ett bra sätt i sommar.

Vem/vilka vinner Guld i OS i gymnastik?

Inte lätt att svara på men på bygelhästen tror jag ändå att jag vet svaret - Xiao Qin. Han vann senaste VM på ett mycket övertygande sätt. Kolla in denna serien.Ledarhelg 2008

Som vanligt så var det en mycket bra helg där man både får gjort en hel del samt har riktigt trevligt tillsammans så ett stort tack till arrangörerna. Vad bestämde vi då angående Pojk Bas?
Jo
* Tidigare har man efter ett tag delat in pojkgruppen i AG och Trupp efter ett tag men i år kommer vi att göra ett försök med att alla i gruppen siktar mot AG. Jag tror att vi på detta sätt lättare kan behålla våra duktiga killar. Kan hända att vi ändå kör någon trupptävling men siktet skall vara inställt på AG.
* Vi kommer att köra fler pass tillsammans med övriga AG killar och få till ett större utbyte både mellan killarna och ledarna.
* Tävlingar som vi skall vara med på i år är: Miniskutt 12 april ( försvara vinsten från förra året ), Klubbmästerskap AG i maj/juni, Gympa natt och dag i augusti och GötaCupen AG i November.
* Vi kommer att beställa gemensamma tävlingskläder för alla AG killar. Mer info kommer senare.
* Tillgången på handskydd skall ses över och möjligheten att beställa egna kommer också.
* Lägerdag är planerad till fredagen den 1:a februari.

 

Målsättning våren 2008

Ja på torsdag kl 17.00 i sockerbiten är det dags igen!
Men vad är det nu vi skall sikta på med vårens träning? Jag gillar att ha ett mål att sikta på och det tror jag är bra för er också. Vad är då målet på lång och kort sikt. På lång sikt är det naturligtvis EM och VM guld  2020 ;-) men på kort sikt dvs nu under våren så är det två saker som jag tycker att vi kan ha som mål.


1. att få ihop en bra grupp med bra sammanhållning.

   
Här tänkte jag att vi skall ha lite andra aktiviteter än bara gympa så att vi lär känna varandra lite mer samt något träningsläger. I februari har jag lite funderingar på om vi inte skall ha en lägerdag. Dvs vi träffas på fredagkvällen i AG-hallen tränar, leker, äter och sover över till lördagen där vi avslutar med vår vanliga träning.
Skulle det vara en bra grej?

2. att alla skall klara RM0 

Här handlar det om gymnastik igen. Tävlingsprogrammen som finns kallas RM1 - 4 där svårighetsgraden ökar efterhand som man blir äldre. RM0 är "nybörjarvarianten" som man inte tävlar i på riksnivå men som passar bra på lokal nivå. Vi kommer under våren att anordna en tävling för oss själva där vi kör programmet enligt RM0.
Svårighetsgraden är sådan att jag tror att alla, med lite träning, kan klara det innan vårterminen är över.  
Länken nedan visar RM0 programmet. Jag skall skriva ut det och ta med mig på någon träning framöver. 
   

http://www2.gymnastik.se/files/%7B9CB89A60-823C-44FB-BD32-20346EEE3E2F%7D.pdf

Låter det som vettiga mål? Tyck gärna till genom att lämna en kommentar( både föräldrar och barn )


RSS 2.0