Glad Sommar!

Önskar vi er alla och tack alla för presenterna. Tänk det var precis sådan saft som jag gillar ;-)

Avslutning

Jag tror att det är  ledigt i AG hallen så vi syns där i dag.

/Leif

Bilder från SM/NM

Kolla in Andys bilder från SM/NM på hans hemsida.
http://www.westphoto.se/

Ny funktion

Genom att anmäla sig via länken längst ner till höger på sidan eller klicka här

http://www.feedburner.com/fb/a/emailverifySubmit?feedId=2098736&loc=en_US

så får man sedan ett mail till den adress man väljer att anmäla varje gång jag lägger in ett nytt meddelande.

Bra va!

Avslutning

Vi tränar som vanligt på lördag och sen är det avslutning på Torsdagen den 19/6 (inte den 26 som jag sagt tidigare).
Sen är det lite ledigt innan sommarträningen börjar måndagen den 7/7.
Se mer under rubriken sommarträning.

Nationell Mästerskapshelg i AG 2008

Läs vad Andy skriver om mästerskapshelgen. Era kamrater gjorde mycket bra ifrån sig. Grattis killar!


"Nationell Mästerskapshelg i AG 2008.

I helgen 6-8 juni avgjordes alltså SM, JSM, USM, Riksmästerskap och Sverigepokalen i Artistisk Gymnastik i Åkeshovshallen i Stockholm. Att arrangera så många, och relativt stora tävlingar på en och samma gång kräver verkligen en organisatör värd namnet. De samlade Stockholmsklubbarna gjorde det med god stil. Tack! Nu är det upp till Halmstad Frigymnaster att göra det minst lika proffsigt till höstens Svenska Cupen!

HFG-killarna tävlade i dels Sverigepokalen, en tävling för de som inte riktigt klarar sin "rätta" klass enligt Riksprogrammets åldersbestämmelser. I RM 1 blev Hampus Carlsson 2:a med 73,25 poäng och Victor Henriksen trea med 73,1 poäng. I RM 2 vann Johan Bylin på 76,7 poäng. Silvret tog August Carlander med 72,35 poäng. Janiel Johansson blev 4:a med 68,8 poäng. Verkligen kul med medaljer och fina placeringar! Bra jobbat, killar! I Sverigepokalen deltog totalt 19 gymnaster.

I Riksmästerskapen debuterade Jesper Lind (20:e, 71,6 p), Oscar Lundkvist (26:e, 67,4 p) och Oscar Stenbäck (29:e, 64,65 p). En bra bit upp till det övre skiktet i resultatlistan, men konkurrensen var stenhård, med hela 30 gymnaster i RM1, och för att vara första tävlingen på riksplanet gjorde det tre RM1-killarna en jättefin insats.

I RM2 hade HFG Carl-Johan Stael von Holstein med bland 22 startande. Det var en tuff match, även i RM2, och Carl-Johan gjorde en kanontävling, och hamnade på en 8:plats med poängen 75,9. Efter att ha legat på nedre halvan i resultaten tidigare, knaprar Carl-Johan nu in på sverigetoppen. Kul!

I RM3 kammade Christopher Soós hem en hel hög med pokaler! Det blev efter en stabil och bra mångkamp av Soós en tredjeplats med poängen 77,1. I Riksmästerskapen var det dessutom grenfinaler, med det tre bästa i varje gren. Där tog Christopher guld i hopp, silver i ringar och bygel, och brons i räck och fristående. Mycket bra, Soós! I RM3 startade 11 gymnaster.

Inga HFG:are i varken USM, JSM eller SM. Synd för där hade det verkligen behövts konkurrens! Bedrövligt med bara tre gymnaster i USM, två i JSM och en handfull seniorer, varav några kanske borde stannat hemma och tränat istället! Tunnt, alltså i de äldre klasserna, men det finns gott om hopp i killarna som tävlar på Riksprogrammet. Nog ska vi få fina landslag i framtiden?!! Det ser ut så idag, i alla fall, för pojkgympan håller mycket hög klass i Sverige.

Text: Andy Svensson

Resultat "


Sommarträning! Kul!

Vi kommer att köra som vanligt fram till torsdagen den 26/6. Därefter blir det en veckas uppehåll och sen är ni:


Välkomna till Andreas Svensson under veckorna 28, 29, 30, 31, 32 på:


Måndagar kl 12.15-14.00 (själva)

Torsdagar kl 11.00-13.00 (ihop med Pojk 3, dvs Oscar, Victor, & Co.)

Denna träning är uteslutande i Gymnastikens hus.
Kostnad 400kr. Drop in gäller( ingen anmälan behövs). Vi ses på torsdag

/Leif


Danstävling av det coolare slaget

Inte "lets dance" direkt


RSS 2.0